Telefon: 06-94-709-827 | E-mail: admin@altisk-csmindszent.sulinet.hu

  Bemutatkozás

  1956. szeptember 1-jén adták át az intézmény jelenlegi épületét. A korabeli Vas Népében az átadásról szóló tudósításban Vas megye egyik legjobban felszerelt...

  Bővebben...

  Galéria

  Tekintsék meg iskolánk életéről, rendezvényeiről készített képeket, melyek külön-külön albumokban találhatóak. Jó szórakozást!

  Bővebben...

  e-Napló

  Diákjaink érdemjegyeit, tanulási, jelenléti adatait elektronikus naplóban vezetjük. Eléréséhez szükséges adatokat iskolánk biztosítja.

  Tovább az e-Naplóra...

   

   

  kALANDOZÁS ERDÉLYBEN

   

   

  KALANDOZÁS ERDÉLYBEN 

   

  A "Határtalanul!” pályázat (HAT-17-01-2017-00014)keretén belül a hetedikesek 2018. május 28-31. között Erdélyben barangoltak. A tanulmányi kiránduláson együtt vettek részt a csehimindszenti, gersekaráti és püspökmolnári iskola hetedikeseivel.

   

  Ismerkedtek az ott élő székelyek életével, szokásaival. Útjuk először Nagyszalontára vezetett, ahol megtekintették Arany János és családjának relikviáit.  A tanulmányút fő témája: „A só útján” volt. Megismerkedtek a sóvidék földtani kialakulásával, a sós víz gyógyhatásaival, ellátogattak a Medve tóhoz, megtapasztalhatták, hogy milyen sós vízben fürödni.  Leereszkedtek a parajdi sóbánya mélyén kialakított látogató térbe, a sóbányászat lépéseit közelről tanulmányozhatták, közben a kellemes klímájú térben hűsölhettek. A legmaradandóbb élményeikhez fog tartozni a Békás-szoros. Félelmetes szerpentinen kanyargott a busz, majd a szorosban tett séta során a természeti szépségek mindenkit lenyűgöztek. A Gyilkos-tó kialakulásának története és látványa szintén felejthetetlen lesz. A tanulmányi kirándulás alkalmából felkerestek több történelmi emlékhelyet, koszorúztak Tamási Áron sírjánál, Petőfi Sándorra emlékeztek Segesváron, Székelyudvarhely központjában kialakított történelmi Szoborparkban a magyar történelem nagyjainak tetteit idézték fel. Ellátogattak a csíksomlyói búcsú színhelyére, sőt a legmeredekebb oldalban, a stációk mentén tették meg ezt az utat. A gótikus templomot megcsodálva pedig a csodatévő Szűz Mária előtt mondhattak imát. Az Erdélyi kapukat közvetlen közelről, eredeti helyükön és az Orbán Balázs néprajzkutató által összegyűjtött szejkefürdői kapu bemutatón tekinthették meg, megtudhatták, hogy az azokon található motívumok a székely emberek számára mit jelentenek. A kirándulók városnéző útjaik során megismerkedtek, Székelyudvarhely, Marosvásárhely, Gyergyószentmiklós, Segesvár nevezetességeivel. Szállásuk Székelyszentlélek településen volt, ahol a helyi iskolát is meglátogatták, sőt az egyik este, a helyi iskolásokkal, még egy barátságos focimeccset is játszhattak.

  Erdélyig és Erdélyben több száz kilométert utaztak, végig megnyugtató volt, hogy rutinos sofőrök kezében volt a tanulók és kísérőik élete.  A hosszú utazás alatt egy kiváló székely idegenvezetőnek köszönhetően betekintést nyertek a székelyek szokásaiba, számos földrajzi, történelmi, irodalmi ismerettel gazdagodtak a diákok. A kirándulást a négy iskola tanulói jó hangulatban tették meg, a sok ismeret befogadása mellette volt alkalom barátkozásra, vidámságra is. Az elkövetkező napokban az élmények feldolgozása, átadása lesz a feladatuk.

  Hasznos linkek

  Edunet (Tananyag-fejlesztési Alapítvány)
  TTE (Történelemtanárok Egylete)
  ME (Magyartanárok Egyesülete)
  Dráma (Magyar Drámapedagógiai Társaság)
  KTEP (Könyvtárostanárok Egyesülete)
  Ökoiskola
  Parlament
  MÁV menetrend
  Volán

  Hasznos linkek

  TANINFORM
  KIR (Oktatási Hivatal)
  NYME PSZK (Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ)
  E-tanárikar
  ECDL
  EEM (Emberi Erőforrások Minisztériuma)
  Osztályfőnök
  MPT (Magyar Pedagógiai Társaság)
  MTT (Magyar Tehetséggondozó Társaság)

  Letöltések

  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper