Telefon: 06-94-709-827 | E-mail: admin@altisk-csmindszent.sulinet.hu

  Bemutatkozás

  1956. szeptember 1-jén adták át az intézmény jelenlegi épületét. A korabeli Vas Népében az átadásról szóló tudósításban Vas megye egyik legjobban felszerelt...

  Bővebben...

  Galéria

  Tekintsék meg iskolánk életéről, rendezvényeiről készített képeket, melyek külön-külön albumokban találhatóak. Jó szórakozást!

  Bővebben...

  e-Napló

  Diákjaink érdemjegyeit, tanulási, jelenléti adatait elektronikus naplóban vezetjük. Eléréséhez szükséges adatokat iskolánk biztosítja.

  Tovább az e-Naplóra...

   

   

  Barangolás az Őrségben

  Barangolás az Őrségben

   

  A Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola tanulói, már a „Vakáció” szóban visszaszámolva a betűket és napokat mindannyian szebbnél-szebb helyeken, jobbnál-jobb programokkal tarkított osztálykirándulásokon vettek részt. Kezdjük a Fehér Beatrix tanító néni által megszervezett alsó tagozatos tanulók Őrségben tett látogatásával.

  Megtekinthették a Magyarszombatfai Fazekas Házat, majd „élőben” láthatták, ahogy Vörös Gábor fazekas mester röpke 15 perc alatt alkotott egy csodaszép kancsót és közben mesélt nekik töretlenül. Ott gyönyörű ajándéktárgyak közül válogathattak a gyerekek.

  Következő állomás a kirándulás során a Pityerszer Skanzen volt, ahol saját, kedves idegenvezetővel a kisdiákok megismerhették az akkori Őrségben élők mindennapjait, szokásait, értelmet nyertek számukra a zsupp tetős házakban látott bútorok.

  Közvetlen közelről csodálhatták meg a tanulók a Nagyrákosi Völgyhidat, amely majd másfél kilométer hosszú, és szinte másfél év alatt felépült. A tanító néni már az autóbuszban elmesélte, miért, hogyan, mennyi idő alatt készült el az óriási pilléreken álló híd, amelyet 2000. novemberében adtak át.

  Az időjárás is kegyes volt a kirándulás során. A nagy melegben, vakító napsütésben a sok látnivaló után egy közös fagylaltozás Zalalövőn méltón zárta a programot. De vajon, hogy sikerült a többi osztály kirándulása?

  Hasznos linkek

  Edunet (Tananyag-fejlesztési Alapítvány)
  TTE (Történelemtanárok Egylete)
  ME (Magyartanárok Egyesülete)
  Dráma (Magyar Drámapedagógiai Társaság)
  KTEP (Könyvtárostanárok Egyesülete)
  Ökoiskola
  Parlament
  MÁV menetrend
  Volán

  Hasznos linkek

  TANINFORM
  KIR (Oktatási Hivatal)
  NYME PSZK (Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ)
  E-tanárikar
  ECDL
  EEM (Emberi Erőforrások Minisztériuma)
  Osztályfőnök
  MPT (Magyar Pedagógiai Társaság)
  MTT (Magyar Tehetséggondozó Társaság)

  Letöltések

  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper