Telefon: 06-94-709-827 | E-mail: admin@altisk-csmindszent.sulinet.hu

  Bemutatkozás

  1956. szeptember 1-jén adták át az intézmény jelenlegi épületét. A korabeli Vas Népében az átadásról szóló tudósításban Vas megye egyik legjobban felszerelt...

  Bővebben...

  Galéria

  Tekintsék meg iskolánk életéről, rendezvényeiről készített képeket, melyek külön-külön albumokban találhatóak. Jó szórakozást!

  Bővebben...

  e-Napló

  Diákjaink érdemjegyeit, tanulási, jelenléti adatait elektronikus naplóban vezetjük. Eléréséhez szükséges adatokat iskolánk biztosítja.

  Tovább az e-Naplóra...

   

   

  Az V. Mindszenty Emlékverseny

  Az V. Mindszenty Emlékverseny Csehimindszenten

  A Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola az idei tél küszöbén, november 29-én, már ötödjére nyitotta meg kapuját Vas megye iskoláinak a csapatai előtt a Mindszenty József Emlékverseny megrendezése alkalmával.

  A rendezvény során a bíboros, hercegprímás élettörténetével, munkásságával kapcsolatban válaszoltak meg kérdéseket, oldhattak meg kreatív feladatokat a lelkes diák csapatok. Egyben Csehimindszenttel is megismerkedhettek, ahol 1892. március 29-én született Mindszenty József.

  László Jánosné, az iskola igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta, az iskola hitvallását, miszerint „a csapat mindig többre képes az egyénnél és a tudást, amit a felkészülés során közös munkával szereztek a résztvevők, nem múlhatja felül a verseny eredménye”.

  A zsűri tagjai – Kovács Gergely, Mindszenty bíboros szentté avatási eljárásának vice-posztulátora, Soós Viktor Attila, történész, Gyöngyösi Zsuzsa, a vasvári könyvtár igazgatója, Déri Péter Csehimindszent esperese, Fukszberger Imre, Csehimindszent polgármestere – újra üdvözölték a Mindszenty verseny sikerét, hagyománnyá válását.

  Az idei évben öt iskola – a toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola, a sárvári Szent László Katolikus Iskola, az egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskola, a rábapatyi Arany János Általános Iskola és a házigazda Csehimindszenti MIndszenty József Általános Iskola - vállalta a megmérettetést. Előzetes feladatként - A „Levél fiamnak” - megoldása során Mindszenty atya édesanyja nevében kellett egy levelet írniuk a csapat tagjainak, a bíboros 1956. november 4-én elhangzott rádióbeszédére reagálva. A verseny során a hercegprímás életével kapcsolatos kérdésekre is remek válaszokat kaptak a bírák. Utolsó előtti próbaként, a rendezvényről előző évben megjelent újságcikk alapján saját kútfőből rövid tudósítást kellett készíteniük. Az utolsó kihívás során igazán elengedhették fantáziájukat, ugyanis szenteket ábrázolhattak hozzájuk kapcsolódó, rájuk jellemző címerek, jelképek megrajzolásával.

  A verseny során, az elmúlt évekhez hűen, minden csapat lelkiismeretesen, minden tudását latba vetve küzdött és végül a zsűri döntése alapján a Rábapatyi Arany János Általános Iskola csapata nyerte a megmérettetést.

  A díjakat Dr. Székely János szombathelyi megyés püspök úr adta át, áldást mondott és a verseny lezárásaként együtt fohászkodott az egybegyűltekkel Mindszenty József mielőbbi boldoggá avatásáért.

  A versenyt követően Dr. Székely János szombathelyi megyés püspök atya, bejárta a teljesen felújított iskola épületét, tájékozódott az intézményben folyó tartalmi munkáról, a megvalósuló élménypedagógiai módszerről és elismerését fejezte ki.

  Hasznos linkek

  Edunet (Tananyag-fejlesztési Alapítvány)
  TTE (Történelemtanárok Egylete)
  ME (Magyartanárok Egyesülete)
  Dráma (Magyar Drámapedagógiai Társaság)
  KTEP (Könyvtárostanárok Egyesülete)
  Ökoiskola
  Parlament
  MÁV menetrend
  Volán

  Hasznos linkek

  TANINFORM
  KIR (Oktatási Hivatal)
  NYME PSZK (Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ)
  E-tanárikar
  ECDL
  EEM (Emberi Erőforrások Minisztériuma)
  Osztályfőnök
  MPT (Magyar Pedagógiai Társaság)
  MTT (Magyar Tehetséggondozó Társaság)

  Letöltések

  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper