Telefon: 06-94-709-827 | E-mail: admin@altisk-csmindszent.edu.hu

  Bemutatkozás

  1956. szeptember 1-jén adták át az intézmény jelenlegi épületét. A korabeli Vas Népében az átadásról szóló tudósításban Vas megye egyik legjobban felszerelt...

  Bővebben...

  Galéria

  Tekintsék meg iskolánk életéről, rendezvényeiről készített képeket, melyek külön-külön albumokban találhatóak. Jó szórakozást!

  Bővebben...

  e-Napló

  Diákjaink érdemjegyeit, tanulási, jelenléti adatait elektronikus naplóban vezetjük. Eléréséhez szükséges adatokat iskolánk biztosítja.

  Tovább az e-Naplóra...

   

   

  Mi leszek, ha nagy leszek?

  Mi leszek, ha nagy leszek?

   

  A Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskolában megrendezett „Pályaorientációs nap” alkalmával talán sok diák megtalálta az útját, hiszen az volt a cél. Egymástól teljesen független munkahelyekkel, munkakörben dolgozó emberekkel ismerkedhettek meg.

  Pályaorientációs szaktanácsadó segítségével, többek között, „Mi érdekel?” mottóval a diákok saját döntést hozhattak, melyik „térfelet” választják, mi áll hozzájuk, a személyiségükhöz közelebb bizonyos kérdések kapcsán. Aki szerette volna a szépészet világát megismerni: fodrászkodni, manikűrözni majd egyszer, arra is volt lehetőség a nap folyamán. Sok diákot megfogott a szombathelyi középiskolák előadóinak felhívása, hogy csatlakozzanak a közösséghez, legyenek ők is elismert, megbecsült emberek, akár, mint ács, bádogos, kőműves, vagy a ruhaiparban dolgozó fiatal tehetség.

  Csendben figyelték és hallgatták a helyi körzeti megbízott és kollégája előadását a kicsik és nagyok egyaránt a rendőri szakma nehézségeiről, a segítségnyújtás fontosságáról, mert ahogy megjegyezték: „ Egyenruha, szép autó! Valaki csak ezt látja. A valóságban megszokni meglehet, de hozzászokni soha, ha egy csúnya baleset, vagy ember elleni bűncselekmény történik.”

  A helyi IKSZT dolgozója is mesélt a munkájáról, ahogy a helyi Szülői Közösség tagja, aki szakmája szerint bolti eladó, is elmondta, milyen nehézségekkel és örömökkel jár ez a munka. Részt vett az előadások sorozatában óvodai dajka, gyógypedagógiai segítő munkatárs, fittness-wellness instruktor is, hogy szélesebb legyen a skála a végzős, vagy majdnem végzős diákok számára, hiszen álmodni és tervezni akár már alsó tagozatban is lehet.

  Hasznos linkek

  Edunet (Tananyag-fejlesztési Alapítvány)
  TTE (Történelemtanárok Egylete)
  ME (Magyartanárok Egyesülete)
  Dráma (Magyar Drámapedagógiai Társaság)
  KTEP (Könyvtárostanárok Egyesülete)
  Ökoiskola
  Parlament
  MÁV menetrend
  Volán

  Hasznos linkek

  TANINFORM
  KIR (Oktatási Hivatal)
  NYME PSZK (Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ)
  E-tanárikar
  ECDL
  EEM (Emberi Erőforrások Minisztériuma)
  Osztályfőnök
  MPT (Magyar Pedagógiai Társaság)
  MTT (Magyar Tehetséggondozó Társaság)

  Letöltések

  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper