Telefon: 06-94-709-827 | E-mail: admin@altisk-csmindszent.edu.hu

  Bemutatkozás

  1956. szeptember 1-jén adták át az intézmény jelenlegi épületét. A korabeli Vas Népében az átadásról szóló tudósításban Vas megye egyik legjobban felszerelt...

  Bővebben...

  Galéria

  Tekintsék meg iskolánk életéről, rendezvényeiről készített képeket, melyek külön-külön albumokban találhatóak. Jó szórakozást!

  Bővebben...

  e-Napló

  Diákjaink érdemjegyeit, tanulási, jelenléti adatait elektronikus naplóban vezetjük. Eléréséhez szükséges adatokat iskolánk biztosítja.

  Tovább az e-Naplóra...

   

   

  Dr. Székely János püspök meglátogatta az iskolát

  „Aki bőven vet, bőven is arat.”

  Sok ember várta lelkesen a csehimindszenti Mindenszentek templomban Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspököt, aki vizitálni jött a plébániára.

  A szentmise előtt boldogan üdvözölte, hogy Déri Péter esperes úr - az önkormányzattal karöltve - mindent megtesz a közösségért. Lenyűgözte, hogy a minden hónap 29-ei imanapok megtartása hagyománnyá vált a településen, az újjáépült templom és templomtér szépsége, és nem utolsó sorban megjegyezte, hogy kevés olyan faluban járt, ahol heti rendszerességgel felnőtt hittan órákon vehetnek részt a hívők.

  Gyermekek és felnőttek is helyet foglaltak a templom padjaiban és érdekes, tanulságos, megindító történeteket hallhattak püspök úrtól „olyan nyelven”, amely mindenkihez eljutott, legyen az óvodás, vagy szép korú.

  A szentmise után Dr. Székely János püspök úr és Déri Péter esperes úr cukorkákkal lepte meg a gyerekeket.

  A templomban Fukszberger Imre polgármester és László Jánosné a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola igazgatója tájékoztatta a püspök urat a falu termékenységéről, az eddig elért eredményekről, a jövőbeli tervekről, majd a teljesen újjá épült iskolában fogadták nagy szeretettel. Az iskolában sokat megtudott a tanítási módszerekről, a már megnyert pályázatok iskolára vonatkozó előnyeiről és a tanév során tervezett, a diákok számára élményekben gazdag, egyéb rendezvényekről is.

  Dr. Székely János püspök úr üzenete és egyben tanácsa az volt: „Aki bőven vet, bőven arat. A gyermekeknek azt kell tanítani, hogy a szűkmarkúság és a szűk kebel csak fájdalmat okoz, ezért a szülők feladata, ahogy mindig is kellett lennie, hogy jóra neveljék gyermekeiket: Lássák a fényt, a kiutat minden embert próbáló helyzetből.”

  Hasznos linkek

  Edunet (Tananyag-fejlesztési Alapítvány)
  TTE (Történelemtanárok Egylete)
  ME (Magyartanárok Egyesülete)
  Dráma (Magyar Drámapedagógiai Társaság)
  KTEP (Könyvtárostanárok Egyesülete)
  Ökoiskola
  Parlament
  MÁV menetrend
  Volán

  Hasznos linkek

  TANINFORM
  KIR (Oktatási Hivatal)
  NYME PSZK (Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ)
  E-tanárikar
  ECDL
  EEM (Emberi Erőforrások Minisztériuma)
  Osztályfőnök
  MPT (Magyar Pedagógiai Társaság)
  MTT (Magyar Tehetséggondozó Társaság)

  Letöltések

  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper