Telefon: 06-94-709-827 | E-mail: admin@altisk-csmindszent.sulinet.hu

  Bemutatkozás

  1956. szeptember 1-jén adták át az intézmény jelenlegi épületét. A korabeli Vas Népében az átadásról szóló tudósításban Vas megye egyik legjobban felszerelt...

  Bővebben...

  Galéria

  Tekintsék meg iskolánk életéről, rendezvényeiről készített képeket, melyek külön-külön albumokban találhatóak. Jó szórakozást!

  Bővebben...

  e-Napló

  Diákjaink érdemjegyeit, tanulási, jelenléti adatait elektronikus naplóban vezetjük. Eléréséhez szükséges adatokat iskolánk biztosítja.

  Tovább az e-Naplóra...

   

   

  Kistérségi anyanyelvi verseny

  "Anyanyelvünk diáknyelven" - Alsó tagozatos, kistérségi, csoportos anyanyelvi verseny Csehimindszenten

   

  A Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola, hagyományaihoz híven, az idei tanévben is tárt karokkal várta a környező települések iskoláinak lelkes csapatait, hogy részt vegyenek az „Alsó tagozatos, kistérségi, csoportos anyanyelvi versenyen”.

  A helyi művelődési házban megrendezett program alkalmával Vasvárról két csapat, Alsóújlakról egy iskolai csoport és természetesen a házigazda, a Csehimindszenti iskola csapata mérték össze tudásukat egy tíz, különböző feladatot magába foglaló versenyben. A helyi kis csapatot Fehér Beatrix, Frigyné Farkas Mónika és Takács Lászlóné készítették fel a megmérettetésre.

   

  A feladatok közt, „Vétkes szavak” címszó alatt a diákoknak helytelenül írt szólásokat, közmondásokat kellett kijavítaniuk a pontszerzéshez, vagy éppen egyes szavak jelentését kellett megfejteniük „diáknyelven”. A „Hetedhét” című feladat során a csapatoknak feladták a leckét, ugyanis a kérdésekre adandó válaszok mindegyikében szerepelnie kellett ilyen, vagy olyan összetételben a bűvös hetes számnak. A verseny végén persze nem maradhatott el a találós kérdésekből álló, és a keresztrejtvényes feladat sem.

  Az anyanyelvi verseny első helyét, szoros küzdelemben az Alsóújlaki iskola csapata érdemelte ki. A díjakat és okleveleket László Jánosné, a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola igazgatója adta át és üdvözölte, hogy ennyi lelkesen felkészült diák jelentkezik évek óta erre a kistérségi versenyre. Megköszönte a zsűri (Süle Erika, Némethné Auer Valéria, Frigyné Kiss Éva) munkáját és részvételét. Az iskola hitvallását követve elmondta, hogy az összefogás egy versenyhelyzetben mindig igazolja, hogy „egy csoport többet ér, mint az egyén”.

  Hasznos linkek

  Edunet (Tananyag-fejlesztési Alapítvány)
  TTE (Történelemtanárok Egylete)
  ME (Magyartanárok Egyesülete)
  Dráma (Magyar Drámapedagógiai Társaság)
  KTEP (Könyvtárostanárok Egyesülete)
  Ökoiskola
  Parlament
  MÁV menetrend
  Volán

  Hasznos linkek

  TANINFORM
  KIR (Oktatási Hivatal)
  NYME PSZK (Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ)
  E-tanárikar
  ECDL
  EEM (Emberi Erőforrások Minisztériuma)
  Osztályfőnök
  MPT (Magyar Pedagógiai Társaság)
  MTT (Magyar Tehetséggondozó Társaság)

  Letöltések

  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper