Telefon: 06-94-709-827 | E-mail: admin@altisk-csmindszent.edu.hu

  Bemutatkozás

  1956. szeptember 1-jén adták át az intézmény jelenlegi épületét. A korabeli Vas Népében az átadásról szóló tudósításban Vas megye egyik legjobban felszerelt...

  Bővebben...

  Galéria

  Tekintsék meg iskolánk életéről, rendezvényeiről készített képeket, melyek külön-külön albumokban találhatóak. Jó szórakozást!

  Bővebben...

  e-Napló

  Diákjaink érdemjegyeit, tanulási, jelenléti adatait elektronikus naplóban vezetjük. Eléréséhez szükséges adatokat iskolánk biztosítja.

  Tovább az e-Naplóra...

   

   

  A HATÁRTALANUL program keretében Felvidéken

  A HATÁRTALANUL program keretében Felvidéken jártunk

   

  Négy iskola (Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola , Gersekaráti Általános Iskola, Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola, Prinz Gyula Általános Iskola Püspökmolnári)  36 7. osztályos tanulója vett részt négy napos kiránduláson.

  Megismerték a Felvidék legjelentősebb történelmi és kulturális emlékeit, ismerkedtek az ott élő magyarokkal.

  A kirándulást előkészítő tevékenység előzte meg mind a négy iskolában, majd egy közös foglalkozás keretében a diákcsoportok bemutatták kiselőadásaikat. Ennek keretében megismerték a trianoni békediktátum hatásait, a magyarság sorsának alakulását. A kirándulás tervezett helyszíneihez kapcsolódó történelmi, irodalmi, földrajzi, művészettörténeti tudásukat bővítettek.

  Első program Léván az Arany János Alapiskola meglátogatása volt. Selmecbányán megtekintették a Bányamúzeumot és skanzent, valamint a Leányvári kastélyt, melyhez számtalan magyar monda fűződik. A kastélynál felolvasást tartottak Lovik Károly: A leányvári boszorkány című regényéből. A besztercebányai városséta során megtekintették az egykori bányakamra épületét, a Thurzó házat, a várnegyedet.

  Második nap a világörökség részét képező Dobsinai jegesbarlangot látogatták meg. Betléren lévő Andrássy vadászkastélyban az Andrássy család életével, szokásaival, a kastély épületével, a gazdag gyűjteménnyel ismerkedtek.

  Krasznahorka várát kívülről tekintették meg, mert az felújítás alatt áll. Lőcsén a történelmi városközponttal ismerkedtek meg. Rendhagyó irodalomóra keretében a gyerekek ismertették Jókai Mór: A lőcsei fehér asszony, és Mikszáth: A fekete város című regényét és egy-egy részletet fel is olvastak a művekből.  Utolsó állomás Rimaszombat volt, városséta során tiszteletüket tették az egykori megyeszékhely szülötteit ábrázoló szobrok, emléktáblák előtt.  

  Negyedik nap késő délután indultak haza, a határt Salgótartjánnál lépték át, láthatták az Északi-középhegység részét képező Cserhátot, a Medves-fennsíkot is. Útjuk hazánk fővárosán keresztül vezetett, így egy rövid budapesti kirándulásban is része volt a diákoknak.

  Hasznos linkek

  Edunet (Tananyag-fejlesztési Alapítvány)
  TTE (Történelemtanárok Egylete)
  ME (Magyartanárok Egyesülete)
  Dráma (Magyar Drámapedagógiai Társaság)
  KTEP (Könyvtárostanárok Egyesülete)
  Ökoiskola
  Parlament
  MÁV menetrend
  Volán

  Hasznos linkek

  TANINFORM
  KIR (Oktatási Hivatal)
  NYME PSZK (Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ)
  E-tanárikar
  ECDL
  EEM (Emberi Erőforrások Minisztériuma)
  Osztályfőnök
  MPT (Magyar Pedagógiai Társaság)
  MTT (Magyar Tehetséggondozó Társaság)

  Letöltések

  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper