Telefon: 06-94-709-827 | E-mail: admin@altisk-csmindszent.edu.hu

  Bemutatkozás

  1956. szeptember 1-jén adták át az intézmény jelenlegi épületét. A korabeli Vas Népében az átadásról szóló tudósításban Vas megye egyik legjobban felszerelt...

  Bővebben...

  Galéria

  Tekintsék meg iskolánk életéről, rendezvényeiről készített képeket, melyek külön-külön albumokban találhatóak. Jó szórakozást!

  Bővebben...

  e-Napló

  Diákjaink érdemjegyeit, tanulási, jelenléti adatait elektronikus naplóban vezetjük. Eléréséhez szükséges adatokat iskolánk biztosítja.

  Tovább az e-Naplóra...

   

   

  A KÖLTÉSZET TAVASZA ZILAHON

  Három év kihagyás után ismét megrendezésre került Zilahon a Költészet Tavasza elnevezésű vers- és prózamondó verseny. Iskolánkat két tanuló képviselte: Velladics Emma a hetedik osztályból, illetve Velladics Ádám az ötödik évfolyamból. A nívós versenyen a két tanuló méltó ellenfelekkel mérte össze tudását.

  Zilahra a Játékszín szervezésében utaztunk ki, Gergye Rezső biztosította nekünk a mikrobuszt.

  A két napos rendezvény első napján Zalai Antal hegedűművész játszott, illetve magyar és román költők egy-egy verse hangzott el mindkét nyelven.

  Maga a verseny szombat délelőtt zajlott le, ahol diákjaink derekasan helytálltak. Bár helyezést nem értek el, de Emma különdíjat vehetett át Balázs F. Attila költőtől, akinek – elmondása szerint – Emma kiállása és produkciója tetszett a legjobban. Ádám dicséretben és pénzjutalomban részesült.

  A verseny mindkét tanulónak nagy élmény volt. Emma már másodszor vett részt ezen a megmérettetésen, Ádám pedig az idei versenyen debütált.

  Mind a verseny színvonala, mind pedig a szíves vendéglátás kimagasló volt. A tanulók biztosítottak afelől, hogy jövőre is szívesen visszajönnek, ha lesz rá lehetőségük.

  Mindent egybevetve élményekben gazdag hétvégét adtunk át a múltnak. Mindenki élvezte – a fárasztó távolság ellenére – mind az utazást, mind pedig a versenyt. Úgy gondolom, hogy a diákok is életre szóló élményekben részesültek, amit remekül beépíthetnek majd későbbi tanulmányaikba, illetve kamatoztathatják majd a jövőben.     

  Borhi Tamás tanár úr

   

  További képek: Galéria / Iskolai albumok

  https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2022/05/vers-minden-idoben-zihalon-vasiak-is-remekeltek-a-kolteszet-tavasza-fesztivalon

  https://maszol.ro/kultura/Uj-antologiat-mutattak-be-ismet-megtartottak-a-Kolteszet-Tavasza-Fesztivalt-Zilahon

  Hasznos linkek

  Edunet (Tananyag-fejlesztési Alapítvány)
  TTE (Történelemtanárok Egylete)
  ME (Magyartanárok Egyesülete)
  Dráma (Magyar Drámapedagógiai Társaság)
  KTEP (Könyvtárostanárok Egyesülete)
  Ökoiskola
  Parlament
  MÁV menetrend
  Volán

  Hasznos linkek

  TANINFORM
  KIR (Oktatási Hivatal)
  NYME PSZK (Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ)
  E-tanárikar
  ECDL
  EEM (Emberi Erőforrások Minisztériuma)
  Osztályfőnök
  MPT (Magyar Pedagógiai Társaság)
  MTT (Magyar Tehetséggondozó Társaság)

  Letöltések

  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper