Telefon: 06-94-709-827 | E-mail: admin@altisk-csmindszent.sulinet.hu

  Bemutatkozás

  1956. szeptember 1-jén adták át az intézmény jelenlegi épületét. A korabeli Vas Népében az átadásról szóló tudósításban Vas megye egyik legjobban felszerelt...

  Bővebben...

  Galéria

  Tekintsék meg iskolánk életéről, rendezvényeiről készített képeket, melyek külön-külön albumokban találhatóak. Jó szórakozást!

  Bővebben...

  e-Napló

  Diákjaink érdemjegyeit, tanulási, jelenléti adatait elektronikus naplóban vezetjük. Eléréséhez szükséges adatokat iskolánk biztosítja.

  Tovább az e-Naplóra...

   

   

  Tanévnyitó

  Nyílik az egyre szépülő iskola kapuja Csehimindszenten

  „Érdekes tanévnyitó ez- köszöntötte László Jánosné, a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola igazgatója a pedagógusokat, diákokat és szülőket – egy építési területen vagyunk, és pár hétig egy nyitott iskola leszünk, nyitott tantermekkel”.

  Az iskola a helyi önkormányzat által benyújtott TOP-os pályázaton elnyert közel 250 millió forintos támogatásból szinte teljesen megújul, a XX. század iskolájává válik. Az épület külső szigetelésére, a nyílászárók cseréjére, a mosdók, illemhelyiségek felújítására, a pince és a padlás szigetelésére, az alsó szint teljes burkolatcseréjére, akadálymentesítésre került sor.

  Az iskola tanulói igazán elkényeztetve érezhetik magukat, hogy tanulmányaikat egy modern, biztonságos, és megújult környezetben kezdhetik meg. Az iskola arculatát az élményalapú, differenciált oktatás, a KIP módszer, elemei, szellemi, fizikai, és olykor lelki támogatás megadása határozza meg. Az épületmodernizálásával, többek közt, az a cél, hogy a diákok a minőségi tanulásra felkészülve,jókedvvel, szívesen járjanak iskolába, érezzék azt második otthonuknak.

  A nyári napközis, bentlakásos táborok pezsgő élete, a sárkányhajózás, a vitorlázás, a badacsonyi sétahajózás, a Nagyvázsonyban, Tihanyban szervezett emlékezetes kirándulások, a községben folyamatosan rendezett, sokszínű nyári programok kellő feltöltődést adtak ahhoz, hogy a diákok teljes mellszélességgel most már a tanulásra koncentráljanak.

  Az élményalapú oktatást szolgálják a már az előző tanévben is alkalmazott „Téma napok” és „Téma hetek”, a színes iskolai programok, amelyek az ünnepek, jeles események köré csoportosulnak, a majdnem 100%-os szaktanári ellátottság, pszichológus heti jelenléte, konfliktus kezelési tréning bevezetése, az IKT eszközök változatos formája, sporteszközök széles köre mind a minőségi oktatást szolgálják.

  A tanévnyitó alkalmával Igazgató Asszony szívhez szólóan köszöntötte a pedagógusok kötelékében 40 éve szolgáló Légler Gyula tanárurat, és 30 éve kötelességtudóan a tanítás szolgálatában álló Frigyné Farkas Mónika, tanító nénit, mondván, „soha ne feledjék a csillogó szempárokat, amelyek minden erőfeszítést feledtetnek az évtizedek során”. Majd üdvözölte a tantestület és a diákok nevében is, az iskola két új pedagógusát, Herber Zsuzsannát, és Borhi Tamást.

  A legkisebb diákok, még fél lábbal az óvodában, megszeppenve álltak az udvaron szüleik kezét szorongatva, nem sejtették, miért nem állhatnak ők is egy oszlopban a többi osztály mellett. Ennek egyszerű magyarázata volt. A Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola, főképp leendő osztályfőnökük, Fehér Bernadett, kézfogással, két puszival és egy-egy meglepetés ajándékkal üdvözölte a kis lurkókat, majd ők is, most már egy csapatként, felsorakozhattak diáktársaik mellett.Dremmel Sarolt az első évfolyamosok érzéseit versben tolmácsolta.

   

  Igazgató asszony a rendezvény végén mosolyogva összegezte annak lényegét: „Most jön az a mondat, amit annyira nem vártatok, a 2017-2018-as tanévet megnyitom!”

  Hasznos linkek

  Edunet (Tananyag-fejlesztési Alapítvány)
  TTE (Történelemtanárok Egylete)
  ME (Magyartanárok Egyesülete)
  Dráma (Magyar Drámapedagógiai Társaság)
  KTEP (Könyvtárostanárok Egyesülete)
  Ökoiskola
  Parlament
  MÁV menetrend
  Volán

  Hasznos linkek

  TANINFORM
  KIR (Oktatási Hivatal)
  NYME PSZK (Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ)
  E-tanárikar
  ECDL
  EEM (Emberi Erőforrások Minisztériuma)
  Osztályfőnök
  MPT (Magyar Pedagógiai Társaság)
  MTT (Magyar Tehetséggondozó Társaság)

  Letöltések

  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper