Igazi remekművek:
Zöldség- és gyümölcsszobrok
Csodás alkotások születtek az iskolában az egészségtudatos táplálkozás nevében.
Az iskola minden tanulója latba vettette kézügyességét, kreativitását, hogy osztályában készüljenek a legszebb, legviccesebb, legtalálékonyabb és persze a legfinomabb zöldség-, illetve gyümölcsszobrok.
A gyerekek, korosztálytól függetlenül, óriási lendülettel vetették magukat a munkába.
Felhasználtak burgonyát, sárgarépát, uborkát, paradicsomot, körtét, banánt és paprikát, almát és szőlőt ötleteik megvalósításához.
A diákok jó kedélyű elfoglaltságán felbuzdulva, többekhez tanáraik is csatlakoztak, s igazán komolyan vették a feladatot.
Ez a program nem csupán az egészséges táplálkozás fontosságára hívta fel a figyelmet, de jelentős közösségépítő hatása is volt.
A diákok egymásnak segítettek, adtak ötleteket, dolgoztak csoportokban, és megcsodálták, megdicsérték egymás munkáit.
Születtek igazán gyönyörű „szobrocskák”, alkotások, amelyeket aztán, fájó szívvel, de elfogyasztott a kis közösség.
Nagyon ötletes szendvicsek is készültek, amelyeket még a finnyásabb gyerekek sem vetettek meg, mind egy szálig „nyomuk veszett”.
A diákok megtekinthették a táplálkozás piramist.
Tanáraikkal megvitatták az egyes élelmiszerek bevitelének fontossági sorrendjét, a kerülendő, és az egészségünk szempontjából rendkívül fontos táplálékok, tápanyagok fogyasztását.